Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків лідирує за обсягами прямих іноземних інвестицій серед обласних центрів України

Харків лідирує за обсягами прямих іноземних інвестицій серед обласних центрів України

Харків впевнено лідирує за обсягами прямих іноземних інвестицій серед обласних центрів України. Про це заявив сьогодні на відкритті IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Всього за 10 років – з 2000 по 2010 роки – обсяг продукції, реалізованої підприємствами Харкова, збільшився в 5,8 рази, а експорт зріс у 4,3 рази. Місто міцно посіло нішу головного національного експортера товарів з високою доданою вартістю. Перш за все, продукції наукоємного машино- та приладобудування, фармації», – зазначив він у своїй доповіді.

Геннадій Кернес підкреслив, що 47% населення Харкова – це люди у віці до 35 років. Завдяки великій кількості молоді, Харків являє собою ідеальне середовище для розвитку інноваційно-орієнтованого бізнесу.

«Головний стратегічний потенціал містить в собі сфера освіти, яку ми плануємо цілеспрямовано і послідовно розвинути в експортоорієнтовану галузь економіки. Харків входить до десятки найбільших студентських центрів Європи і є лідером в Україні за кількістю іноземних студентів. За найскромнішими експертними оцінками, вже сьогодні через освітній комплекс Харкова в економіку міста щорічно вливається не менше 4 млрд. грн. І це – тільки початок», – зазначив міський голова.