Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область була і залишається інноваційним центром України. Михайло Добкін

Харківська область була і залишається інноваційним центром України. Михайло Добкін

На Харківщині ведеться активна робота з комерціалізації наукових розробок і впровадження інновацій у всі галузі економіки. Як наголосив сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки цьому регіону вдається утримувати лідерство на інноваційному ринку України. «Харківська область була і залишається інноваційним центром України. Розвинена високотехнологічна індустрія, потужний інтелектуальний потенціал, в основі якого - відомі у всьому світі наукові школи, великий масив прикладних розробок дозволяють вибудовувати повний цикл - від дослідження, розробки, впровадження до серійного виробництва. І сьогодні, маючи всі структурні елементи економіки знань, посідаючи перше місце в Україні по концентрації наукового персоналу і фахівців, ми перед собою не бачимо іншого шляху подальшого розвитку, крім інноваційного», - заявив глава області.

На даний момент на Харківщині вже розпочато реалізацію ряду інноваційно-інвестиційних проектів. Це масштабні агропроекти в сфері тваринництва, Технополіс «П'ятихатки», IT-парк «Інтелектроніка», Українсько-російський технопарк «Слобожанщина». За словами Михайла Добкіна, робота таких організацій - це основа майбутнього економічного розвитку області.

«У глобалізованому світі все більший вплив на конкурентоспроможність регіонів чинять не тільки поточні досягнення, а й ті перспективи, які відкриваються завдяки регіональним інвестиційним проектам, які визначають напрями подальшого економічного розвитку. Головні пріоритети розвитку регіональної економіки - це агропромисловий комплекс; впровадження високих технологій шляхом створення технопарків та ІТ-парків; модернізація підприємств машинобудування на основі коопераційних ланцюжків; розвиток переробної промисловості, а також альтернативної енергетики. І саме тут ми готові максимально йти назустріч інвестору», - підкреслив голова ХОДА.