Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина володіє найбагатішим ресурсним, інтелектуальним, транспортним і виробничим потенціалом в Україні

Харківщина володіє найбагатішим ресурсним, інтелектуальним, транспортним і виробничим потенціалом в Україні

Найбагатіший ресурсний, інтелектуальний, транспортний та виробничий потенціал Харківської області є одним з найвищих в Україні, заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму виступі на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». «У Харківській області зосереджена значна частина українського потенціалу практично всіх природних ресурсів. Половину території займають всесвітньо відомі українські чорноземи, що в умовах зростання населення Землі, а, отже, і зростання цін на продовольство, набуває особливої ​​актуальності. Крім того, в нашій області видобувається 40% українського природного газу, існують запаси мінеральної сировини для будівельної і хімічної галузей», – зазначив він.

Губернатор підкреслив, що територія Харківської області становить 5,2% від усієї території України, що порівнянно з розмірами такої європейської країни, як Бельгія. За чисельністю населення, яке становить 6% від 46 мільйонів населення України, область можна порівняти зі Словенією.

«Якщо врахувати високу купівельну спроможність населення – 3 місце серед регіонів по товарообігу на одного жителя, – то Харківська область, безумовно, становить інтерес як ринок збуту для будь-якої продукції і послуг», – підкреслив Михайло Добкін.

Він також додав, що вдале географічне положення регіону зумовило його розвиток як великого транспортного вузла. Автомобільні і залізничні магістралі по протяжності займають перше місце на Україні, діє високошвидкісне залізничне сполучення з найбільшими містами України, а наявність сучасного міжнародного аеропорту знімає проблему швидкого і зручного зв'язку з іноземними державами та діловими центрами.