Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом року в Україні буде побудовано 6 дотискуючих компресорних станцій

Протягом року в Україні буде побудовано 6 дотискуючих компресорних станцій

Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу Прем'єр-міністр України Микола Азаров. В ході свого візиту на Харківщину він взяв участь у відкритті дотискувальної станції на Юліївському родовищі. «Це вже друга станція, яку ми побудували. Сенс у тому, що у зв'язку з виснаженням газоносного плата в родовищі знижується видобуток газу і падає тиск. Існує технологія, яка збільшує тиск у пласті, і за рахунок цього свердловини зберігають свою працездатність. Станція, яка сьогодні була введена в експлуатацію, дозволить додатково видобувати приблизно 100 млн. куб. м газу. Це великі обсяги, і ми плануємо протягом найближчого року побудувати ще 6 таких станцій», – зазначив він.

Прем'єр-міністр повідомив, що це дозволить знизити закупівлю дорогого газу і направляти на потреби населення свій власний газ. Він також підкреслив, що це дуже високотехнологічна станція, де використано, в основному, імпортне обладнання. У майбутньому необхідні вузли та деталі планується виготовляти на українських заводах.

«Я поставив завдання, щоб через рік станції, що вводяться, на 50% складалися з обладнання, виготовленого на наших заводах, тому що наразі, на превеликий жаль, високотехнологічне обладнання в основному виготовляється за кордоном. Поступово Україна буде розвиватися і сама вироблятиме необхідне обладнання», – повідомив Микола Азаров.

Теги