Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Микола Азаров відкрив другу чергу дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі

Микола Азаров відкрив другу чергу дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі

Сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко та голова Харківської ОДА Михайло Добкин взяли участь у відкритті другої черги дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі. «Такі станції дозволяють вирішити проблему збільшення видобутку газу, що для нас дуже важливо, а найголовніше – проблему забезпечення енергетичної незалежності України. Ми багато робимо в цьому напрямку, і будемо робити ще більше. Відкриття таких станцій дозволяє не тільки створювати нові робочі місця, але й підвищувати ефективність експлуатації наших старих газових родовищ, яким вже понад 50 років, і збільшити обсяг видобутку газу», – заявив Прем'єр-міністр.

Микола Азаров привітав усіх присутніх із цією подією, і зазначив, що це вже другий такий об'єкт на Харківщині цього року. Він подякував представникам нафтогазової галузі за роботу та запросив іноземних учасників проекту і надалі брати участь у розвитку економіки України.

На заході також були присутні голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, представники посольств США, Норвегії та Швеції.

Довідка. Введення нової установки дасть змогу стабілізувати видобуток газу на родовищі. Щороку додатково буде видобуватися 100 млн. куб. м, виробництво вкрапленого пропан-бутану зросте на 9,2 тис. тонн на рік. Всього в період за 2012-2030 роки на Юліївському родовищі буде додатково видобуто близько 3,5 млрд. куб. м газу.

Будівництво установки здійснювалося спільно з ДК «Укргазвидобування» та ТОВ «Карпати газ» (входить в структуру шведської компанії "Svenska Capital Oil"). Інвестиції у будівництво другої черги дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі склали 240 млн. грн.