Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гості «Печенізького поля» зможуть взяти участь у майстер-класах

Гості «Печенізького поля» зможуть взяти участь у майстер-класах

Як повідомила директор обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко, створення фестивалю «Печенізьке поле» – це робота великої команди. Зокрема, на Центрі культури та мистецтв лежало завдання по формуванню майданчиків, які представляють народну декоративно-прикладну творчість. «Якщо минулого року всі райони Харківщини створювали подвір'я, презентуючи особливості свого куточка області, то в цьому році ми вирішили підійти інакше і скомпонували декілька майданчиків, які представляють певний напрям декоративно-прикладної творчості: гончарну творчість, ткацтво, ковальство. Вони будуть цікаво оформлені і покажуть побут того часу та  предмети виробництва. На території цих майданчиків будуть проводитися майстер-класи, в яких зможуть взяти участь усі бажаючі», – зазначила вона.

Зокрема, будуть проведені майстер-класи з лозоплетіння, ткацтва, гончарства, вишивання, ковальської справи та інші. Для їх проведення вибрані кращі майстри, які зможуть продемонструвати свою роботу і показати ази мистецтва.

Тетяна Іщенко також повідомила, що буде проведений конкурс на кращу солом'яну скульптуру – оберіг «Печенізького поля». Для цього кожен район виготовить солом'яну фігуру – таку, яким вони бачать оберіг фестивалю, і всі вони будуть розташовані на схилі біля головного фестивального майданчику.

Крім того, на фестивалі буде представлена ​​триметрова композиція – пара солом'яних ляльок. Ця монументальна скульптура стане призом в одному з численних конкурсів, які проводитимуться на «Печенізькому полі».