Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові освятили Храм святого апостола Якова

У Харкові освятили Храм святого апостола Якова

Сьогодні на перетині Білгородського шосе та пр. Академіка Курчатова у сел. П'ятихатки відбулася церемонія освячення Храму святого апостола Якова храмового комплексу святої Тамари. На церемонії були присутні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, Харківський міський голова Геннадій Кернес і заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Чин освячення храму провів керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Валентин Дулуб від імені голови обласної адміністрації привітав усіх присутніх з подвійним святом - Днем Незалежності України та з відкриттям нижнього храму. Побажав щастя, здоров'я і благополуччя.

«Це дуже серйозне і велике свято в житті кожного з тут присутніх. Вже стало доброю традицією до Дня міста підносити такі подарунки, як сьогодні. Це ще один з кроків по відродженню духовності в Україні, повернення духовності в кожного з нас. Якщо ми будемо вірити в Бога, вірити в краще, це нас згуртує і зробить єдиною сім'єю під назвою Україна», - сказав перший заступник голови Харківської ОДА.

Геннадій Кернес, у свою чергу, висловив подяку архітекторам і будівельникам церкви за те, що вони вклалися в терміни і храм святого Якова відкритий до Дня міста. Також він пообіцяв, що наступного року буде відкритий весь храмовий комплекс.

Довідка. Церква святого апостола Якова - нижній храм храмового комплексу святої благовірної цариці Тамари. Освячення місця під храм відбулося 7 березня 2012 року. Загальна площа майбутнього храму святої Тамари - 300 кв.м, висота - 39 м. Церква на вісім дзвонів, розрахована на 120 чоловік.

Теги