Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вищі навчальні заклади Харківщини виконали державне замовлення на 100%

Вищі навчальні заклади Харківщини виконали державне замовлення на 100%

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. «У цьому році було подано 1 млн. 948,5 тисяч заяв, у вступній кампанії взяли участь понад 600 тисяч осіб. Ця величезна робота проведена практично без порушень, якісь окремі шорсткості ми поправили, і я можу привітати вищі навчальні заклади Харківщини зі 100%-вим виконанням державного замовлення. Це непросто, тому що Харків залишається вузівською столицею України, і на технічно-інженерні спеціальності тут, мабуть, найбільше державне замовлення в Україні», - сказав він.

Також Міністр освіти і науки, молоді та спорту України додав, що в цьому році всі вищі навчальні заклади Міністерства освіти, науки, молоді та спорту, Міністерства аграрної політики, Міністерства культури і Міністерства охорони здоров'я виконали державне замовлення повністю при всіх вимогах. Більш того, прохідний бал 140 по профільному предмету не став у цьому перепоною.

«Рекордсмен на прохання збільшити державне замовлення - Харківський аерокосмічний університет. Міністерство додало на інженерно-технічні спеціальності 170 місць державного замовлення. Гуманітарне держзамовлення по юристам і економістам зменшилося, по юристам - практично у всіх вузах, крім трьох - Національний університет імені Шевченка, Національний університет «Юридична академія» та юридична академія в Одесі, які ми вважаємо базовими точками підготовки юристів», - зазначив Дмитро Табачник.