Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільські, міські та районні школи будуть отримувати комп’ютерну техніку на рівних умовах

Сільські, міські та районні школи будуть отримувати комп’ютерну техніку на рівних умовах

Як зазначив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник на брифінгу в Харкові, в Україні максимально активізовано роботу за Програмою з оснащення шкіл комп’ютерною технікою. «Міністерством відпрацьовані дуже чіткі вимоги – гнучка система комплектування та сувора звітність. У сільських школах комп’ютерний клас може бути з 5 комп’ютерних місць плюс комп’ютер вчителя. Що стосовно шкіл, що знаходяться в районних центрах, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту дозволяє до 1 жовтня Головному управлінню освіти і науки ХОДА самостійно сформувати комплекси і подати нам протягом місяця чітку звітність, - зазначив Дмитро Табачник, - свобода комплектування залежить від наповненості класу, від профілю школи, гімназії чи ліцею».

Як підкреслив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України, за допомогою цієї програми буде вирішено питання забезпечення комп’ютерами як сільських, та і міських шкіл.

«Кілька останніх років ми мали право згідно вимог Закону про державний бюджет поставляти комп’ютерні комплекси тільки до сільських навчальних закладів. І тому сьогодні сталося так, що сільські школи більш оснащені, ніж міські. Ця програма дозволяє забезпечувати комп’ютерами як сільські, так і міські школи, школи у районних центрах і містах обласного підпорядкування. І це важливо, бо таким чином ми за цей рік зрівняємо показники», - сказав Дмитро Табачник.