Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній день в Харківській області всі діти у віці 5 років забезпечені місцями у дошкільних закладах

На сьогоднішній день в Харківській області всі діти у віці 5 років забезпечені місцями у дошкільних закладах

Про це сьогодні в ході вручення водіям шкільного транспорту з усіх районів Харківщини сертифікатів і ключів від 40 нових шкільних автобусів сказав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. «На сьогоднішній день в країні за 2 роки відкрито 570 нових дитячих садків. Тільки в Харківській області за 2011 рік відкрили 30 нових дитячих садків, і в цьому році планують відкрити 27 дитсадків плюс 42 групи. Також, хочу зазначити, що в Харкові всі п'ятирічки забезпечені місцями у дошкільних закладах. Якщо говорити про країну в цілому, то охоплення дітей з 3 до 6 років ми починали з 70% з невеликим, зараз - 86%», - сказав Дмитро Табачник.

Крім цього, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України підкреслив, що в країні ведеться робота і по збереженню мережі загальноосвітніх установ.

«Я можу сказати, що за 2 роки роботи уряду Юлії Тимошенко закрилося 650 шкіл, а за 2,5 роки роботи уряду Миколи Азарова - трохи менше 300. У кожному разі закриття було погоджено з територіальною громадою, було перевірено Міністерством і прокуратурою», - додав він.

Теги