Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові освятили храм Софії Премудрості Божої

У Харкові освятили храм Софії Премудрості Божої

Сьогодні на вул.Золочевська, 20-А (мікрорайон Залютіно) відбулося освячення храму на честь Софії Премудрості Божої. На церемонії освячення були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Чин освячення храму провів керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Після чого на території храму відбулася Божественна літургія. Настоятелем церкви призначений протоієрей Андрій (Павлюк).

«Сьогодні дійсно радісний день, сьогодні освітлений дуже красивий, дуже світлий, дуже чистий храм. Те, скільки людей прийшло на освячення говорить про те, що храм завжди, і в свята, і в звичайні дні, буде повний. Я хочу, щоб кожен знаходив те, що просить у Господа. Відродження рідної землі починається не тільки з відновлення підприємств, ремонту доріг і дворів. Відродження - це і відновлення храмів. Я абсолютно впевнений, що нас з вами чекає прекрасне світле майбутнє, тому що ви, харків'яни, цього варті», - сказав Михайло Добкін.

«Я хочу висловити подяку керівництву міста і області, тим людям, які потрудилися, щоб цей храм був побудований. Чудово, коли ми освячуємо наші храми, коли ми освячуємо нашу землю новими будинками божими. Це означає, що Бог з нами. Ми повинні розуміти для чого ми живемо, як ми живемо і що ми хочемо в нашому житті зробити, залишити нашим майбутнім дітям», - додав керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Також голова ХОДА зазначив, що цей храм один з чотирьох, які планують освятити до Дня міста.

Довідка. У 2003 році було освячено місце під будівництво храму Софії Премудрості Божої. У 2008 році в тимчасовій будові почали проводити богослужіння. У храмі будуть діяти три прибудови: на честь Софії Премудрості Божої, великомученика Артемія, святого апостола Андрія Первозванного. У храмовий комплекс увійдуть також недільна школа та бібліотека.