Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2014 року Харківщина ліквідує дефіцит шкільного автопарку і розпочне його відновлення

З 2014 року Харківщина ліквідує дефіцит шкільного автопарку і розпочне його відновлення

Про це повідомив під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного державного радіо голова облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на 1 січня в області не вистачало 58 шкільних автобусів, але в поточному році в цьому напрямку зроблено значний ривок. «40 автобусів вже знаходяться в м.Харкові. Завтра вони вже будуть відправлені безпосередньо в райони нашого регіону. Ще близько 8 автобусів буде закуплено в цьому році за кошти місцевих бюджетів та спонсорів. Наступний рік стане останнім, коли Харківська область відчувала дефіцит в даному виді транспорту. Починаючи з 2013 року частково, і повністю з 2014-го, ми будемо оновлювати парк автобусів, замінювати ті, які вже тривалий час возять дітей до школи і дитячих садків. Тому в цьому питанні в наступному році можна буде поставити крапку і відзвітувати перед громадою про те, що ця непроста проблема вирішена».

Також глава області зазначив, що цього року значно буде підвищено рівень та якість навчального процесу у сільських школах за рахунок їх відчутної комп'ютеризації.

«В цьому році безпрецедентно велику кількість комп'ютерів отримають харківські школи. На сьогоднішній момент 1270 комп'ютерів знаходяться у нас. За запевненням Міністерства освіти України, ця кількість може бути збільшена ще на 800 одиниць. Коли ми їх отримаємо, то розподілимо серед тих шкіл, в яких навантаження на один комп'ютер найбільше», - повідомив Михайло Добкін.