Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках фестивалю «Весілля в Малинівці - плюс» буде складено найдовший рушник у світі

В рамках фестивалю «Весілля в Малинівці - плюс» буде складено найдовший рушник у світі

25 серпня в селищі Малинівка Чугуївського району відбудеться фестиваль сучасного весільного та обрядового мистецтва «Весілля в Малинівці - плюс». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, в ході фестивалю планується поставити світовий рекорд по довжині весільного рушника. «Буде представник з Книги рекордів Гіннеса, і я думаю, що у нас вийде поставити світовий рекорд по довжині рушника - 1,5 км. Він буде представлений всіма сільськими та селищними громадами нашого району», - розповів Володимир Лобойченко.

За його словами, також в ході фестивалю одружаться 5 пар і буде відсвятковано золоте весілля пари з Чугуївщини. Крім цього на святі будуть представлені весільні обряди різних народів.

«Цього року там будуть продемонстровані весільні обряди не тільки з різних населених пунктів нашого району та області, а й грузинське, азербайджанське, єврейське, в'єтнамське, російське весілля, приїдуть гості з Західної України зі своїми обрядами», - зазначив глава району.

З 10.00 гостей фестивалю з 5 сцен розважатимуть професійні та аматорські творчі колективи, а також такі зірки, як Руслана Писанка і Максим Неліпа, Катя Бужинська, Петро Жадан, фіналісти шоу талантів. Крім цього під відкритим небом для гостей фестивалю будуть випікатися весільні короваї і шишки, відбудеться парад весільних оркестрів, виступить кінний театр, проводитимуться майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва, а майстри школи Влада Ями навчать танцювати весільний вальс. Також за умови сприятливої ​​погоди гості зможуть піднятися в небо на великих повітряних кулях.

Закінчиться свято о 23.00 лазерним шоу та святковим феєрверком.

За словами Володимира Лобойченко, від метро «Пролетарська» 25 серпня кожні 15-20 хвилин будуть курсувати фестивальні автобуси. Всього на святі очікується близько 15 тисяч гостей.