Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині досягнуто одного з найкращих по Україні показників зі створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

На Харківщині досягнуто одного з найкращих по Україні показників зі створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

На Харківщині працює 57 дитячих будинків сімейного типу та 318 прийомних сімей, в яких разом виховується 917 дітей. Це – кожна п’ята дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. Лише протягом 2012 року до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу було влаштовано вже 100 дітей. У той же час загалом по Україні станом на 1 червня 2012 року нараховувалося 627 дитячих будинків сімейного типу та 3580 прийомних сімей, в яких разом виховувалася 10481 дитина. Про це в ході програми «Харків-Online» в ефірі ХОД ТРК повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, наразі в Харківській області нараховується 4807 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і їх кількість постійно зменшується.

«У нас на Слобожанщині багато людей з відкритими, добрим серцем, і невипадково, напевно, по створенню прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу наші показники є одними з найкращих по Україні», - відзначив заступник голови ХОДА.

Як повідомив Ігор Шурма, також на Харківщині провадиться робота з активізації усиновлення.

«Зараз існує черга осіб, які бажають усиновити дитину. Протягом 2012 року в області усиновлено 85 дітей, із яких 69 – громадянами України. Але поки що в українському суспільстві, як правило, бажають усиновити дитину у віці до 5 років. Тому створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовують дітей більш старшого віку – це забезпечення законодавчого права дитини на виховання в умовах сім’ї, а не інтернатного закладу», - підкреслив він.

Теги