Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському регіональному перинатальному центрі у 76% пацієнток з групи високого та дуже високого ризику народилися здорові діти

У Харківському регіональному перинатальному центрі у 76% пацієнток з групи високого та дуже високого ризику народилися здорові діти

Як повідомила сьогодні в ході тренінгу для представників ЗМІ «Інформування населення з питань регіоналізації перинатальної допомоги в Харківській області» директор Регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, завдяки оптимальним умовам для роботи медиків та перебування пацієнток, в центрі вдалося досягти високих показників виходжування недоношених дітей і допомоги жінкам зі складними екстрагенітальними патологіями.

«Ми організували постійну роботу перинатального консиліуму. 2 рази на тиждень ми збираємо всіх провідних гінекологів, анестезіологів, дитячих лікарів нашого центру, залучаємо вузьких фахівців, щоб обговорити тактику ведення пацієнток. Ця тактика дозволяє нам дуже ефективно працювати, якщо працює регіоналізація, і в районах розуміють, коли до нас потрібно направити жінку. В результаті за 5 місяців нашої роботи у 76% вагітних, які були віднесені до групи високого і дуже високого перинатального ризику, не зважаючи на їх важку патологію, пологи закінчилися народженням здорових дітей», - повідомила Ірина Кондратова.

Всього в Харківському регіональному перинатальному центрі за 5 місяців роботи було госпіталізовано у відділення патології вагітності 688 жінок, з них з важкої екстрагенітальною патологією - 84,5%. За даними на 31 липня, в центрі було проведено 640 пологів, з них передчасних - 10,8%.