Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківському тракторному заводі впроваджуються виробничі системи, спрямовані на усунення всіх видів втрат

На Харківському тракторному заводі впроваджуються виробничі системи, спрямовані на усунення всіх видів втрат

На даний момент на АТ «ХТЗ» застосовується комплексний підхід щодо впровадження виробничих систем TPS (Toyota Production System), LEAN і PES (Pegeout Excellent System) та їх елементів, спрямований на усунення всіх видів втрат. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Зокрема, створюються стандарти роботи і технічного обслуговування з метою документування дій, що відображають найефективніший спосіб виробництва, заснований на рухах людини. За період 2011 – 2012 рр.. створено 300 стандартів, що становить 20% робочих місць виробничих підрозділів.

Як зазначив заступник губернатора, також ведеться навчання працівників АТ «ХТЗ» інструментам виробничої системи, використання яких дозволяє швидко збільшити і постійно удосконалювати ефективність процесів на підприємстві. Кількість навчених співробітників за період 2011 – 2012 рр.. становить 800 осіб – 40% чисельності виробничих підрозділів.

«Створення еталонних робочих місць на підприємстві – новий етап у розвитку виробничих систем, розпочатий в 2012 році. Його метою є оптимізація виробничих процесів. В цьому році створено 280 еталонних робочих місць, що становить 15% робочих місць виробничих підрозділів», – підкреслив Андрій Моченков.

Довідка:
На сьогоднішній день на АТ «Харківський тракторний завод» працює 3400 людей. Зростання середньої заробітної плати в 2011 році по відношенню до 2010 року склало 42% (з 1887 грн. до 2682 грн.). Підприємство виконує сплату близько 100 млн. грн. податків і зборів в рік до бюджетів усіх рівнів, а також робить істотний вплив на розвиток соціальної інфраструктури та стан ринку праці України, співпрацюючи з більш ніж 300 підприємствами-партнерами, на яких задіяні близько 100 тисяч працівників.