Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У поточному році на компенсацію страхових внесків сільгоспвиробникам планується витратити 70 мільйонів гривень

У поточному році на компенсацію страхових внесків сільгоспвиробникам планується витратити 70 мільйонів гривень

В Україні на загальнодержавному рівні ухвалено рішення активізувати роботу по сільськогосподарському страхуванню. Як наголосив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, відповідний закон вже ухвалено у Верховній Раді. «Сільгоспвиробник повинен страхувати аграрні ризики і отримувати компенсацію внесків із коштів страхових компаній, якщо кліматичні умови несприятливі. Саме тому Міністерством розроблено законопроект про аграрне страхування. Його склав наш Міністр, законопроект прийнятий в липні у Верховній Раді, вже з другої половини поточного року він починає діяти», - повідомив Микола Безуглий.

За його словами, на перших етапах для активізації страхового процесу держава надаватиме фінансову підтримку сільгоспвиробникам.

«Держава на перших етапах формування ринку страхових послуг в Україні буде компенсувати 50% страхових внесків сільгоспвиробників. Уже на друге півріччя поточного року ми для цих цілей виділили перші 70 мільйонів гривень. Тому ми б хотіли, щоб протягом 2-3 років сформувалася зрозуміла система страхування в державі, і витрати на страхування стали частиною собівартості сільгосппродукції», - підкреслив перший заступник Міністра.