Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Етнічне свято «Олексіївська фортеця» вдруге запрошує гостей

Етнічне свято «Олексіївська фортеця» вдруге запрошує гостей

28 липня о 15.00 у Первомайському районі Харківської області на території однієї з фортець Української оборонної лінії, побудованої у 1731 році, урочисто розпочнеться дводенне етнічне свято «Олексіївська фортеця». Свято проводиться за підтримки Первомайської райдержадміністрації, районної ради та міської влади м.Первомайського. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Первомайської РДА Віктор Намчук.

«Минулого року на святі побувало близько 7 тисяч гостей. Починати завжди важко. Та перші кроки, які ми зробили, дійсно були вдалими. Тож коли ми побачили, що від цієї задумки є результат, ми вирішили проводити свято кожен рік. Родзинкою свята, звичайно, стане реконструкція лицарських боїв, участь у яких візьмуть близько 100 лицарів із України, Росії, Білорусі. Окрім індивідуальних та масових поєдинків також будуть реконструйовані військові табори, представлена експозиція середньовічного побуту, ярмарок народних мистецтв. Дуже старанно зараз готуються до свята всі сільради району. Серед них є як україно-, так і російськомовні села. Тож кожна з них представить свої етнічні традиції та власну фольклорну програму», - розповів голова Первомайської РДА.

Етнічне свято «Олексіївська фортеця» завершить концерт та дискотека за участю зірок української естради Гайтани та гурту ТНМК.
У найближчих планах райдержадміністрації, за словами Віктора Намчука, окрім щорічного проведення свята, розробка нового туристичного маршруту, будівництво Музею Олексіївської фортеці і, в перспективі, відновлення підземних ходів, що в прадавні часи зв’язували фортецю з річкою.