Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У поточному році на будівництво та реконструкцію теплих туалетів для сільських шкіл на Харківщині планується витратити 12 мільйонів гривень

У поточному році на будівництво та реконструкцію теплих туалетів для сільських шкіл на Харківщині планується витратити 12 мільйонів гривень

У Харківській області давно приділяється особлива увага проблемі забезпечення сільських шкіл теплими туалетами. Як підкреслив 23 липня в ході програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області вже діє спеціальна програма, за якою для цих цілей щорічно виділяються кошти з обласного бюджету. У поточному році за цією програмою планується витратити 12 мільйонів гривень.

«Розуміючи значимість цієї проблеми для села, що це можливість в тому числі і зберегти здоров'я дітей, Харківська обласна рада давно вже розробила і ухвалила програму по реконструкції і будівництву теплих туалетів для сільських шкіл. Ця програма розрахована на досить тривалий період і передбачає виділення 51 мільйона гривень для повного вирішення проблеми. На цей рік ми планували виділити 12 мільйонів гривень, це було б оптимальне рішення, враховуючи наш бюджет. Якщо дохідна частина буде виконуватися в повному обсязі, в тому числі і бюджет розвитку, на який ми дуже сильно розраховуємо, тоді ми зможемо максимально повно профінансувати цю програму. Якщо ні, то фінансуватися вона буде згідно з тими можливостями, які є на даний момент в економіці нашого регіону», - підкреслив глава області.

За його словами, всім регіонам країни вдалося б вирішити проблему туалетів у сільських школах набагато швидше, якби у фінансуванні робіт брала участь держава.