Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на протитуберкульозну службу в обласному бюджеті передбачено понад 135 млн. грн.

У 2012 році на протитуберкульозну службу в обласному бюджеті передбачено понад 135 млн. грн.

В цьому році на всю протитуберкульозну службу Харківщини передбачено більше 135 млн. грн. Сюди входить і заробітна плата медичних працівників, і харчування, і медикаменти, і медичне обладнання. Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 сказав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма.

«Ця сума передбачила стандарти, які колись для нас були омріяними і бажаними. Сьогодні на харчування одного пацієнта ми виділяємо 20 грн. Ще декілька років тому в місті Харкові ми мали можливість виділяти до 10 грн. Сьогодні, вивівши всіх на обласний рівень, у всіх 8 диспансерах, які мають 5 стаціонарів, де є 1060 ліжок стаціонарного лікування і 750 реабілітаційних ліжок, харчування є всюди однаковим. Крім цього, ми в три рази збільшили витрати на лікування. Це понад 80 грн. на людину. Я вважаю, що це значні суми», - зазначив Ігор Шурма.

Також заступник голови ХОДА додав, що вперше обласною державною адміністрацією у 2010-2011 роках було виділено на проведення капітальних ремонтів та реконструкцій протитуберкульозних закладів понад 7 млн. грн.