Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вживаються всі заходи безпеки при збиранні врожаю

У Харківській області вживаються всі заходи безпеки при збиранні врожаю

Сьогодні в Чугуївському районі відбулася рейдова перевірка місць збирання врожаю спільно зі ЗМІ. Під час рейду було проконтрольовано, наскільки якісно проводиться робота по забезпеченню техніки та обладнання сертифікованими вогнегасниками, чи проводяться обкоси полів і чи створюються мінералізовані смуги. В ході перевірки було встановлено, що на Харківщині приділяється максимальна увага протипожежній безпеці полів.

«У Харківській області під час збиральної кампанії приділяється велика увага протипожежній безпеці. Ні один, навіть самий високий показник не коштує людського життя. Тому всі служби у нас працюють в посиленому режимі на попередження. Вживаються всі заходи забезпечення безпеки при збиранні врожаю. Те, що ви сьогодні бачили на полях, коли працює комбайн, поруч стоїть пожежна машина, чергують люди – це нормальні умови збирання врожаю всіх господарств Харківської області. Сьогодні у нас сільське господарство представляє приватний бізнес. Ці люди розуміють, що значно краще витратити трохи більше на пожежну безпеку, ніж намагатися заощадити і втратити набагато більше. В області проводяться наради з цього питання, проводяться засідання колегії, по кожному району є розпорядження. Тому в Харківській області проблем з цим питанням немає», – сказав директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Довідка. На Харківщині в рамках підготовки до збиральної кампанії перевірено стан та роботу гравітаційного транспортного обладнання, установок активного вентилювання. Замінено 251 несправну дільницю електромережі, обладнано активними системами протипожежного захисту 50 об’єктів, замінено 421 не сертифікований вогнегасник. Здійснено просочення вогнезахисними розчинами горючих конструкцій будівель 42 883 тис. квадратних метрів. Відремонтовано пристрої блискавкозахисту, електрообладнання споруд та ведеться постійний контроль за правильністю їх утримання та експлуатації, своєчасним і якісним ремонтом.
На даний час на території Харківської області на полях встановлено таблички із застереженнями щодо небезпеки вогню на хлібних масивах, розповсюджені листівки.