Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чорнобильці обиратимуть санаторії самостійно

Чорнобильці обиратимуть санаторії самостійно

Постраждалі в результаті аварії на Чорнобильській АЕС отримали можливість самостійно обирати лікувальні заклади, путівку в які вони бажають отримати. Про це повідомив сьогодні в ході візиту в Харківське приватне дитяче містечко «Отрадне» віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Вчора Верховною Радою ухвалено дуже важливе рішення, що жодних тендерів на оздоровлення чорнобильців в Україні більше проводитися не буде. Верховна Рада буде визначати вартість путівки, і кожен чорнобилець у порядку черги отримає це лікування і зможе сам вибрати той лікувальний заклад, куди він поїде. Раніше путівки вручали, і людина з Харкова їхала до Луганська або до Львова, часто, витрачаючи на це власні гроші. Тепер вона зможе обрати сам саме те, що хоче», – заявив він.

Віце-прем'єр-міністр додав, що в даний час в Україні близько 900 ліцензованих санаторіїв, серед яких можна обирати. За його словами, між лікувально-санаторними установами виникне конкуренція, і вони повинні будуть звертати на себе увагу якістю послуг, а не хабарами.

За словами Сергія Тігіпка, на програму з лікування постраждалих в результаті аварії на Чорнобильській АЕС в цьому році виділено 382 млн. грн.

Теги