Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Червонодонецькій газокомпресорній станції введено в експлуатацію нову компресорну установку (доповнено)

На Червонодонецькій газокомпресорній станції введено в експлуатацію нову компресорну установку (доповнено)

Сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров взяв участь у введенні в експлуатацію нової компресорної установки на Червонодонецькій газокомпресорній станції. Також у заходах взяли участь Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови області Валентин Дулуб. Введення 2 ступені стиснення газу Червонодонецкой ГКС збільшить видобуток газу Шебелинського газоконденсатного родовища на 100 МДГ куб. м в рік.

За допомогою встановлених на Червонодонецькій станції сучасних газоперекачувальних апаратів буде підвищено вихідний тиск газу, що дозволить направити його до магістральних газопроводів і транспортувати в інші регіони. Всього в магістральні газопроводи буде подаватися до 3 млн. куб. м газу на добу. При цьому буде вирішена проблема сезонної нерівномірності споживання газу, тому що при зменшенні потреб Харківського промислового вузла в літній період з’являється надлишок газу, а діюче обладнання було не в змозі забезпечити його стиснення для подачі в магістральний газопровід.

У ході урочистостей Микола Азаров привітав працівників ГКС з розширенням потужностей, що відкриває нові перспективи для підприємства та його співробітників, а також вручив кращим працівникам Червонодонецької газокомпресорної станції Подяки Прем’єр-міністра України.

2 компресори Taurus-70, встановлені на Червонодонецькій газокомпресорній станції, будуть окуплені протягом року, очікуваний річний прибуток становить 364,5 млн. грн., кошторисна вартість робіт складає 382,737 млн. грн. Роботи було розпочато у 2010 році за власні кошти ДК «Укргазвидобування».

Теги