Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра відбудеться урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців

Завтра відбудеться урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців

13 червня 2012 року о 14:00 в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" відбудеться Урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців, організованого за підтримки Трастового фонду Програми НАТО «Партнерство заради миру». Участь в заході візьмуть Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, Менеджер програм НАТО в Україні Крістофер Штаудт, представники Харківської обласної державної адміністрації, керівництво НТУ "ХПІ", директор Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації, проректор Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко.

Під час проведення Урочистої церемонії випуску відбудеться вручення свідоцтв про підвищення кваліфікації та сертифікатів НАТО 60 випускникам, в тому числі за спеціальностями: «Менеджмент підприємницької діяльності», «Комп’ютерні мережі та системи», «Маркетинг на ринку товарів та послуг».

Довідково: Трастовий фонд програми НАТО “Партнерство заради миру” - Хмельницький центр перепідготовки та соціальної адаптації» був започаткований в 2006 року (країною-лідером виступили Нідерланди) з метою фінансування перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців звільнених в запас або відставку, а також включених в план звільнення зі Збройних Сил України. З 2009 року цю діяльність було розширено на Харківський регіон. У м.Харків партнером Хмельницького центру в сфері професійного навчання військовослужбовців став Міжгалузевий інститут післядипломної освіти Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (далі - МІПО НТУ "ХПІ"), де і здійснюється процес професійного навчання військовослужбовців.

Навчання відбувається на 3-х місячних курсах, що проводяться за 500-годинною програмою за спеціальністю: «Менеджмент підприємницької діяльності», «Маркетинг» та «Комп’ютерні системи та мережі». Курси розраховані на задоволення потреб працевлаштування колишніх військовослужбовців у цивільному житті, виходячи з аналізу ринку праці у тісній співпраці з Державною службою зайнятості України.

У 2009 - 2011 роках в Харківському регіоні вже пройшли перепідготовку 450 колишніх військовослужбовців.