Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення ОСББ дозволить жителям будинків самостійно і оперативно вирішувати більшість значущих питань

Створення ОСББ дозволить жителям будинків самостійно і оперативно вирішувати більшість значущих питань

Відбулося перше засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків «ОСББ: налагодження діалогу з владою» під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба. Відкриваючи засідання, він нагадав, що за підсумками 2011 року Харківська область посіла 2-е місце серед регіонів України по створенню ОСББ, і заявив, що перед областю стоїть завдання не зменшувати темпи і показувати не менш високі результати.

«Сьогодні є необхідність прискорити процес створення ОСББ. Частина нашого суспільства, що володіє житлом, повинна мати реального власника в будинку, самостійно його утримувати, приймати рішення про обслуговування. У Харківській області багато позитивних прикладів створення таких об'єднань, – зазначив Валентин Дулуб. – Чим швидше в кожному будинку з'явиться господар, буде створено те громадське формування, яке буде управляти цим будинком, тим легше стане жити. ОСББ зможе самостійно і оперативно вирішувати більшість значущих для жителів питань, воно наділене рядом прав і повноважень і має бути повноправним господарем у домі. Наша робота повинна бути спрямована на роз'яснення жителям багатоквартирних житлових будинків Харківської області того, навіщо потрібні такі об'єднання».

В ході засідання були розглянуті напрямки роботи Ради, основні проблеми створення, функціонування та фінансування ОСББ, а також питання, пов'язані з необхідністю зміни деяких норм законодавства.

У обговоренні взяли участь члени Харківської регіональної ради, керівництво райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення, представники Харківської міської ради, науковці Харківської національної академії міського господарства, керівники ОСББ, представники громадських організацій.

Довідка:
Одним з напрямів реформи житлово-комунального господарства, визначених Програмою економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» є створення конкурентного середовища на ринку ЖКП, що досягається шляхом створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

У Харківській області станом на 1 червня 2012 року зареєстровано 566 ОСББ, 302 з них – у м. Харкові, 264 – в районах і містах області.

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 13.04.2012 № 234 утворено Харківську регіональну раду з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, яка сприятиме координації дій органів виконавчої влади з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 
 

Теги