Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напрацьовувати політичний капітал на Євро-2012 несолідно для справжнього політика

Напрацьовувати політичний капітал на Євро-2012 несолідно для справжнього політика

Керівники харківських промислових підприємств вважають сьогоднішній мітинг співробітників заводу імені Шевченка і заводу імені Малишева політичною акцією, для якої немає реальних підстав. Зокрема, як заявив сьогодні директор заводу імені Малишева Микола Бєлов, сьогоднішній мітинг - це спланована політична акція, організована лідером об'єднання «Трудова Харківщина» Павлом Тищенко, який раніше входив до складу фракції Комуністичної партії в Харківській обласній раді. За словами Миколи Бєлова, на даний момент підстав для занепокоєння у співробітників очолюваного ним підприємства немає, оскільки завод працює в нормальному режимі.

«Для мене була повною несподіванкою сьогоднішня акція, і я впевнений, що вона чисто політична. В нашому місті зараз відбувається така важлива подія - Євро-2012. До нього харків'яни готувалися кілька років, і напрацьовувати на цьому політичний капітал несолідно для справжнього політика. Що стосується ситуації на заводі, то підприємство продовжує виконання замовлень, працює кілька цехів. Наступного тижня буде два серйозних відвантаження готової продукції. Є поточна заборгованість по заробітній платі, але вона виплачується, частина була виплачена минулого тижня, чергові виплати очікуються наступного тижня. Ми сьогодні увійшли в нормальний робочий режим, тому для подібних акцій немає підстав», - заявив Микола Бєлов.

За його словами, також від керівників цехів та голови профспілки заводу він не отримав підтвердження, що на площу Свободи сьогодні виходили співробітники підприємства.

Як заявив у свою чергу директор заводу імені Шевченка Юрій Мазниченко, на очолюваному ним підприємстві зараз проводиться активна робота по виведенню заводу з кризи. Борги по заробітній платі погашаються, крім того, найближчим часом буде представлений план реструктуризації заводу.

«Борги на сьогоднішній день складають близько 30 мільйонів гривень, а ще в кінці травня було 32 мільйони, тобто, йде погашення. Сьогодні спільно з обласною адміністрацією і «Укроборонпрому\ом» створена комісія з вирішення проблемних питань підприємства. Через тиждень буде представлений план реструктуризації, і я впевнений, що ми вийдемо з цієї ситуації, тим більше, що реструктуризація передбачає збереження технології на заводі. Тому я не знаю, навіщо пану Тищенко знадобилося організовувати цю акцію і розпалювати конфлікт», - повідомив він.

«Судячи з тих подій, які сьогодні відбувалися, ця акція зовсім чужа для працівників заводу імені Шевченка. Люди працюють повний тиждень над тими замовленнями, які у нас є. Харківська обласна адміністрація дуже серйозно займається проблемами заводу, підприємство увійшло в «Укроборонпром», і я впевнений, що завод вийде з кризи», - заявив у свою чергу голова робочої групи заводу - начальник цеху Олексій Швидкий.