Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року

У Харкові відбулося відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року

На площі Свободи відбулося урочисте відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україну. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, куратор фан-зони Євро 2012 в Києві та Харкові Вілен Матвєєв та Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

«Ось і настав той момент, якого ми чекали довгі роки. Довгі роки наполегливої праці, неймовірних зусиль всієї територіальної громади, всієї країни призвели до того, що сьогодні Україна є приймаючою країною одного з найбільших футбольних форумів. Я абсолютно не сумніваюся в успіху чемпіонату і в тому, що він пройде на найвищому рівні. Я абсолютно не сумніваюся, що багато гостей і жителів нашої країни отримають максимум задоволення від прекрасних футбольних змагань. Точно також я не сумніваюся і в тому, що місто Харків впише своє ім'я в історію першого спорту, в історію європейського футболу. Я хочу висловити слова подяки всім, без винятку, своїм землякам, хто щоденною своєю роботою приносив користь і робив внесок у загальну перемогу, в загальний успіх. Я хочу висловити слова подяки Президенту України та Уряду, які в найскладніші хвилини підготовки нашого міста надавали нам максимальну допомогу. І, звичайно ж, я хочу висловити слова подяки нашим польським друзям за те, що вони завжди підставляли нам своє плече і доводили на ділі, а не на словах, що вони наш братський народ. Я вітаю всіх з цим святом і бажаю, щоб футбольний дух оселився в кожному будинку, в кожній квартирі, в кожному куточку нашого рідного Харкова. Зі святом!» - сказав Михайло Добкін всім присутнім на відкритті.

«Сьогодні можна з упевненістю сказати, що ця площа не тільки найбільша площа, але ще і найкрасивіша і найяскравіша фан-зона чемпіонату. Але також з упевненістю я можу сказати, якою б вона не була великою і красивою, з вами, уболівальники, вона буде ще красивіше, ще яскравіше і ще активніше. Тому ласкаво просимо, вітаю всіх зі святом футболу», - додав Вілен Матвєєв.

Довідка. Фан-зона складає 27 тис. кв.м. і зможе вмістити близько 50 тис. уболівальників. В рамках фан-зони також створена VIP зона, медіа-центр, встановлені одна велика сцена, 3 екрана для перегляду матчів. Крім цього, в фан-зоні буде 36 точок продажу слабоалкогольних, безалкогольних напоїв і снеків, кілька місць для акцій від спонсорів і більше 100 стаціонарних санвузлів, підключених до системи водовідведення. Працювати вона буде до 1 липня. У дні матчів вхід буде безкоштовним, в нематчеві дні для входу на концерт потрібно буде придбати квиток вартістю близько 50 грн.