Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В с. Ватутіно Нововодолазького району відкрито сільську лікарську амбулаторію

В с. Ватутіно Нововодолазького району відкрито сільську лікарську амбулаторію

В с. Ватутіно Нововодолазького району відкрито новозбудоване приміщення сільської лікарської амбулаторії з житлом для медичних працівників. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма. «Такі події стають, з одного боку, звичними в нашому регіоні, а з іншого – вони завжди будуть святковими, тому що якщо порівнювати старі умови, в яких працювали медики в цьому селі і нові – це небо і земля. Це черговий крок у наближенні якісної медичної допомоги до жителів сільської місцевості», – зазначив Михайло Добкін.

Губернатор подякував усім, хто був причетний до будівництва амбулаторії, а також передав жителям села і медикам слова вітання від віце-прем'єр-міністра України – Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової. Він повідомив, що керівництво області планувало продемонструвати їй цю амбулаторію в якості типового проекту, який можна впроваджувати на території всієї України. Михайло Добкін підкреслив, що Харківщина готова поділитися своїми напрацюваннями і цим проектом з іншими регіонами. 

Старе приміщення сільської лікарської амбулаторії с.Ватутіне знаходилося в аварійному приміщенні барачного типу 1946 року забудови з пічним опаленням, і не відповідало сучасним вимогам, тому було ухвалене рішення про будівництво нового приміщення. 

Як повідомив Ігор Шурма, потужність новозбудованої амбулаторії складає 30 відвідувань за зміну, загальна площа 231,6 кв. м (10 кімнат), у т.ч. квартира для медичних працівників – 75,4 кв. м. Будівля газифікована, має водопровід. У складі амбулаторії стоматологічний та фізіотерапевтичний кабінети, денний стаціонар на 5 ліжок; загальна клініко-діагностична лабораторія; маніпуляційний, оглядовий кабінети та кабінет щеплень, вона забезпечена спеціалізованим автомобілем та системою дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард».

«Новозбудована сільська лікарська амбулаторія с. Ватутіне з житлом для медичних працівників забезпечує якість та доступність первинної медико-санітарної допомоги мешканцям сільської місцевості і є позитивним прикладом пріоритетної підтримки місцевою владою та керівництвом області первинної медико-санітарної ланки на селі», – підкреслив Ігор Шурма.

Довідка:
Загальна вартість робіт з розробки проектно–кошторисної документації, будівництва та оснащення сільської лікарської амбулаторії склала 2448,8 тис. грн., за рахунок котрих було виготовлено проектно-кошторисну документацію, облаштовано амбулаторію та прилегла територію, придбано медичне обладнання, облаштовано зовнішні мережі газопостачання та електропостачання.