Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суть реформ у аграрному комплексі України має бути доведена до кожної сільської громади

Суть реформ у аграрному комплексі України має бути доведена до кожної сільської громади

Сьогодні у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені П. Василенка розпочався Міжрегіональний семінар-нарада з питання обговорення стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року. У нараді беруть участь перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, ректор Харківського національного технічного університету сільського господарства імені П.Василенка Дмитро Мазоренко.

Від імені керівництва ХОДА всіх присутніх привітала Олена Кулик: «Я хочу побажати вам почути те, на що давно чекають наші аграрії, роз’яснення тих законів і тієї стратегії, які сьогодні вкрай необхідні для розвитку всього аграрного комплексу. Я всіх закликаю до дискусії, особливо своїх колег, які працюють на рівні районних управлінь АПК. І хочу побажати всім плідної праці, із тим щоби ця нарада озброїла нас знаннями і впевненістю у те, що друга хвиля реформування аграрного комплексу України, що йде, безумовно принесе користь нашим аграріям».

Керівники Головних управлінь агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій 11 областей України: Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей, керівники регіональних центрів наукового забезпечення АПВ обговорили питання стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року та проекти Законів України «Про сільське господарство», «Про продовольчу безпеку України» та «Про аграрні розписки».