Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зв'язку з великим соціальним навантаженням бюджету м.Харкова кошти на обладнання паркоматами майданчиків для платного паркування не передбачені

У зв'язку з великим соціальним навантаженням бюджету м.Харкова кошти на обладнання паркоматами майданчиків для платного паркування не передбачені

Департамент транспорту і зв'язку Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь щодо паркування автотранспорту у Харкові. Діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування, їх обладнання і утримання для платного паркування та стягнення плати за надання послуг з паркування транспортних засобів згідно діючого законодавства України, у тому числі згідно ст. 14 постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» організовує та проводить КП «Харківпарксервіс».

У зв'язку з великим соціальним навантаженням бюджету м. Харкова, кошти на обладнання паркоматами майданчиків для платного паркування не передбачені. Окрім цього існують проблеми щодо розробки та встановлення програмного забезпечення цих апаратів, під'єднання їх до електромережі, забезпечення охорони паркоматів, страхування цього майна, підготовка фахівців із обслуговування нової техніки, навчання населення правилам користування паркоматами, що значно збільшує його і без того велику вартість.

Також до теперішнього часу, чинним законодавством не передбачена відповідальність для тих водіїв, які відмовляються оплатити послугу з паркування, у зв'язку з чим значно збільшиться кількість випадків несплати за паркову.
Також в теперішній час до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, який затверджується Державною податковою адміністрацією України не внесено жодного реєстратора розрахункових операцій, яким може бути обладнаний паркувальний автомат.

Що стосується сплати за паркування, то в разі якщо майданчики для платного паркування не відповідають вимогам чинного законодавства, водії транспортних засобів мають підстави не оплачувати тариф за паркування транспортних засобів.