Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося відкриття відремонтованого Будинку культури в селищі Буди (доповнено)

Відбулося відкриття відремонтованого Будинку культури в селищі Буди (доповнено)

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь у відкритті відремонтованого Будинку культури в селищі міського типу Буди Харківського району. Крім цього, глава області ознайомився з роботою краєзнавчого музею при Будинку культури. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар.

«Сьогоднішній захід дуже важливий. Відновлено ще один куточок у нашому краї, який не тільки дає можливість стикатися з великою історією Слобожанщини, але й подивитися чим жили, як працювали наші земляки, які тут творили 100-200 років тому. Завдяки об'єднанню зусиль місцевої громади та соціально-відповідального бізнесу, ми відновили Будинок культури в селищі Буди. Мені дуже приємно говорити про те, що бізнес може думати не тільки про себе, але і про людей», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. З вересня 2011 року по березень 2012 року у Будинку культури були проведені ремонтні роботи загальною вартістю 953759 грн. (з них 491959 грн. – бюджетні кошти та 461800 грн. – спонсорські). Штат складає 10 чоловік. Площа будинку культури складає 669,8 м.кв. Глядацька зала розрахована на 200 місць. Гуртковою роботою охоплено 200 учнів шкіл і мешканців селища.

У будинку культури працює 7 формувань: «Бісерна флористика», вокальний гурток, танцювальний гурток «Алекс», гурток східного танцю, драматичний гурток «Золотой ключик», агітбригада «Єралаш», хор «Будяночка», клуб поезії «Ліра».

Сьогодні будинок культури – центр дозвілля та культури мешканців селища. У заходах, які проводились протягом 2012 року взяли участь біля 1500 чоловік.