Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Урочистості, присвячені 20-річчю проведення у Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви, транслюватимуться у прямому ефірі

Урочистості, присвячені 20-річчю проведення у Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви, транслюватимуться у прямому ефірі

27 травня о 9.00 у Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії Української Православної Церкви відбудеться літургія (пл. К.Маркса, 1), присвячена проведенню у м. Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви. Вона транслюватиметься у прямому ефірі ХОД ТРК та «7 каналу».

Довідка. Доленосне значення для історії Української Православної Церкви мав Архієрейський Собор Української Православної Церкви, що відбувся 27-28 травня 1992 року в м.Харкові, в архієрейській резиденції на території Покровського монастиря. На Соборі був вибраний новий Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всія України Володимир (Сабодан). Собор був скликаний Митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом (Руснаком), який і головував на ньому. Архієреї, що брали участь у Соборі, виразили недовіру митрополиту Філарету (Денисенко), що не з'явився на Собор, і звільнили його від Київської кафедри й посади Першоієрарха Української Православної Церкви.

В 2012 році виконується 20 років проведення в Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви й 20 років обрання митрополита Київського й всія України Володимира (Сабодана) Предстоятелем Української Православної Церкви.