Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування є взірцем для всієї України. Юрій Павленко

Харківська міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування є взірцем для всієї України. Юрій Павленко

Як зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, сьогодні Президент України Віктор Янукович приділяє багато уваги організації дитячого харчування, в першу чергу – дітей до 3 років. «На жаль, за наявними даними на сьогоднішній день вітчизняні виробники забезпечують попит у харчуванні дітей до 3 років всього на 15%. В Україні з 125 дитячих молочних кухонь працює менше половини і є лише одна, яка відповідає всім міжнародним стандартам з якості та безпеки харчування. Це харківське комунальне підприємство "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування"», – підкреслив він.

Під час свого виступу на засіданні Ради регіонів Уповноважений з прав дитини звернувся до інших областей України із пропозицією вивчити досвід та взяти за базову модель ту організацію дитячого харчування, що існує у Харкові. Він повідомив, що особисто відвідував харківську молочну фабрику-кухню, пересвідчився у якості харчування і відзначив рівень організації.

«Харків – єдине місто України, де діє не тільки молочна фабрика-кухня, а й розгалужена мережа пунктів видачі дитячого харчування по всій області. Тому з точки зору організації харчування дітей до 3 років Харків є взірцем для всієї країни», – підкреслив Юрій Павленко.