Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінські компанії зацікавлені у виході на ринок Харківської області

Фінські компанії зацікавлені у виході на ринок Харківської області

Віце-губернатор Юрій Сапронов провів зустріч з делегацією Фінляндської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні пані Ар'єю Інкері Макконен, яка сьогодні відвідала Харківську область. У зустрічі також взяли участь заступник голови обласної ради Олена Олешко та начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. В ході зустрічі сторони обговорили питання, що стосуються соціально-економічної ситуації в регіоні, інвестиційних проектів і проведення «Євро-2012».

Юрій Сапронов окреслив для пані Посла напрямки, в яких традиційно сильна Харківська область.

«Серед галузей, в яких ми лідируємо – важке і енергетичне машинобудування. Наші заводи «Електроважмаш» і «Турбоатом» є флагманами енергетичного машинобудування. Найбільша недооцінена поки галузь регіону – сільське господарство, але ми сподіваємося, що при правильному ставленні до землі України незабаром зможе увійти в топ-3 світових експортерів зерна і продовольства», – сказав заступник голови облдержадміністрації.

Пані Арья Інкері Макконен в свою чергу висловила зацікавленість у тому, щоб якомога більше фінських компаній увійшло на ринок Харківської області. Також вона повідомила, що незабаром в Харкові буде відкрито «фінське вікно» – візовий центр для бажаючих відвідати Фінляндію.

Представники бізнес-кіл Фінляндії коротко розповіли про свої інтереси в регіоні та проблеми, з якими їм довелося зіткнутися. На завершення зустрічі фінські бізнесмени отримали запрошення від Юрія Сапронов відвідати Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який відбудеться в Харкові 7 вересня 2012 року.