Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські кардіохірурги повертають здоров'я дітям з вродженими вадами серця

Харківські кардіохірурги повертають здоров'я дітям з вродженими вадами серця

Харківська область вже кілька років повністю забезпечує можливість проведення операцій дітям з вродженими вадами серця всіх верств населення з усіх куточків області. Вони отримують необхідну медичну допомогу абсолютно безкоштовно і надалі перебувають під наглядом лікарів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Вітчизняні та зарубіжні кардіохірурги творять дива, повертаючи здоров'я дітям, які без відповідно підготовленого хірурга і необхідного устаткування не мали б жодного шансу. Кілька разів на рік в Харкові, в Інституті невідкладної хірургії, працюють зарубіжні місії, в основному, це лікарі зі Сполучених Штатів Америки та Швейцарії, які вже не один рік допомагають харківським кардіохірургам застосовувати новітні медичні технології для порятунку життя дітей, які народилися з вродженими вадами серця. Це унікальні операції. Я був сповнений гордості, коли почув від американських лікарів, що буквально останні кілька років в операційних вже основну партію ведуть харківські кардіохірурги, а їх закордонні колеги тільки асистують. До речі, у нас в Харкові успішно працює єдина в Україні кардіохірург-жінка», – заявив губернатор.

За його словами, обладнання, яке сьогодні є у Інституту невідкладної хірургії, закуплено спільними зусиллями керівництва цього медичного закладу, Академії медичних наук і меценатів. З цією лікарнею не один рік успішно співпрацює Фонд Юрія Сапронова і багато дорогих медикаментів та медичного обладнання сьогодні безкоштовно доступні всім без винятку маленьким діткам, які потрапляють в цю лікарню для найскладніших хірургічних операцій. При останньому відвідуванні Інституту невідкладної хірургії Михайло Добкін запевнив колектив кардіологічного відділення, що облдержадміністрація надасть допомогу в придбанні оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця.

«При останньому відвідуванні ми почули, що цей медичний заклад має необхідне спеціалізоване обладнання, але не забезпечений до кінця року дорогими витратними матеріалами, ми взяли посильну участь», – зазначив губернатор.