Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначає Всеукраїнський День працівників культури і майстрів народного мистецтва

Харківщина відзначає Всеукраїнський День працівників культури і майстрів народного мистецтва

Сьогодні в Харківському академічному російською драматичному театрі ім. О.С.Пушкіна відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури і майстрів народного мистецтва. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. У цьому році День працівників культури та народної творчості вперше відзначається у третю неділю травня. Відкрив свято Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю, який виконав хореографічну композицію «Заклик весни». Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна присутніх привітав Євген Савін.

«Все хороше, позитивне, яскраве і цікаве в будь-якій частині Харківської області спирається на працівників культури. Де б я не був, в якому районі – вся життя зосереджене навколо Будинку культури, куди стікаються всі: і діти, і лікарі, і вчителі. Ви – герої нинішнього часу, бо хоча будинки культури, що збереглися з радянських часів, не завжди знаходяться в належному стані, але ні один не зупинив роботу. Протягом 2 років ми цілеспрямовано йдемо до того, щоб до галузі культури не ставилися за залишковим принципом. Не можна сказати, що ми добилися приголомшливого успіху в матеріально-культурному відношенні, але ми йдемо цим шляхом і щороку ставимо собі завдання відремонтувати сільські клуби там, де це можливо. Я думаю, досить скоро ми зможемо сказати, що виконали це завдання», – зазначив він.

Після привітального слова Євген Савін разом з Оленою Олешко вручили Почесні грамоти і Подяки облдержадміністрації та обласної ради.

Теги