Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося літературно-мистецьке свято "В сім'ї вольній, новій"

У Харкові відбулося літературно-мистецьке свято "В сім'ї вольній, новій"

Сьогодні у саду ім. Т. Г. Шевченка відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника українського письменника та відкриття літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій", присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. У заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, Голова наглядової ради Благодійного фонду «Велика родина» Віра Ульянченко, начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Валентин Дулуб від імені губернатора Харківської області привітав усіх присутніх з цим святом, побажав творчих успіхів та натхнення.

«Те, що ми почали дуже велику низку заходів, присвячену майбутньому ювілею нашого видатного генія України Тарас Григоровича Шевченка, це дуже знакова подія. Адже ми завжди про нього пам’ятаємо. В харківських школах і вищих навчальних закладах проводяться семінари та виставки, присвячені творчості Тараса Григоровича Шевченка. Це дуже видатна людина нашої держави. Людина, на яку нам потрібно сьогодні рівнятися. Тому що дійсно ми сьогодні живемо в сім’ї вольній, в сім’ї новій», - сказав Валентин Дулуб.