Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для отримання гарантованого врожаю на Харківщині необхідно використовувати штучний полив

Для отримання гарантованого врожаю на Харківщині необхідно використовувати штучний полив

«Сьогодні в Європі жодного гектару не вирощується без штучного поливу. В нашій ризикованій зоні щоб отримати гарантований врожай необхідно поливати, а не чекати дощу. Губернатор поставив перед нами завдання щодо врожаю, і його треба виконати. Ми маємо працювати так, щоб не залежати від природних катаклізмів і кожного року мати гарантований врожай. Необхідна програма поливу», – заявив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, над питанням поливу мають працювати голови РДА та обласне управління водних ресурсів разом з Головним управлінням агропромислового розвитку ХОДА. Необхідно зробити повну інвентаризацію систем штучного поливу в усіх господарствах області, і зробити пропозиції до Державної програми.

Також Віталій Алексейчук зазначив, що треба проводити роз’яснювальну роботу із господарствами Харківщини, і показати, що крапельний полив дозволяє отримати набагато кращий результат.

«Я прошу голів районних державних адміністрацій з’ясувати: полив – це майбутнє, і ним треба було починати займатися ще вчора», – підкреслив заступник губернатора.