Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область відкрита для міжрегіонального та міжнародного співробітництва

Харківська область відкрита для міжрегіонального та міжнародного співробітництва

У Харківській області ведеться активна робота з налагодження і зміцнення міжрегіональних і міжнародних зв'язків. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, Харківщина завжди відкрита для співпраці з іншими державами та їх окремими регіонами. «Ми відкриті для будь-якої співпраці У нас були підписані угоди з Трнавським краєм, під час візиту президента Словенії Данила Тюрка у жовтні 2011 року були підписані угоди про економічне співробітництво на суму близько 5 мільйонів євро. Це реальні гроші, які надійшли в нашу економіку. Також підписані міжрегіональні угоди з Тюменською областю, з Республікою Югра, Курською областю Російської Федерації. І звичайно, найближчий наш партнер - це Бєлгородська область», - розповів він.

За його словами, не в останню чергу завдяки активному міжрегіональному та міжнародному співробітництву Харківщині в 2011 році вдалося досягти високих показників у зовнішньоекономічній діяльності.

«Якщо проаналізувати зовнішньоекономічну діяльність за 2011 рік, то ми бачимо позитивну динаміку як по експортних, так і по імпортних операціях. Ця цифра становить 26%, а грошовому еквіваленті це 4 мільярди 100 мільйонів доларів. Якщо порівняти з 2010 роком, то тоді у нас було 3,2 млрд доларів. Наші товари направляються в 117 країн світу, імпорт до нас іде зі 114 країн. Ще одна важлива складова - це залучення інвестицій. Загальний обсяг інвестицій, які у нас в області працюють, становить 2,776 млрд. доларів, це третій показник в країні після Києва та Дніпропетровська», - підкреслив Анатолій Педешко.