Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця поточного року Харківщина вийде на достатні показники розвитку тваринництва

До кінця поточного року Харківщина вийде на достатні показники розвитку тваринництва

Незважаючи на проблеми, які наприкінці 2011 року виникли на ряді тваринницьких підприємств області, середньорічні показники поточного року очікуються на досить високому рівні. У той же час, як підкреслив сьогодні під час засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, необхідно активізувати роботу з великими інвесторами, які ігнорують інтереси регіону і закривають тваринницькі підприємства на своїй території.

«У нас із-за тієї ситуації, яка склалася на свинокомплексі «Слобожанський», підприємстві «Курганський бройлер», показники регіону в плані виробництва м'яса знизилися. Але сьогодні «Слобожанський» відновлюється, як і «Курганський бройлер», тому ми вийдемо на нормальні показники.

Проблема в тому, що ті, хто сьогодні має фінансування і обробляє десятки, а то й сотні тисяч гектарів орних земель у нас в регіоні, вкладають кошти тільки в рослинництво, а тваринництво їм не цікаво. Тваринництвом займаються тільки ті, хто родом звідти, з цього району, з цього села. Тому що тваринництво - це круглий рік робочі місця, це повага і любов до тієї землі, де ти народився. А ці люди прийшли, ресурси зібрали і пішли. Звертаю увагу голів адміністрацій: якщо ви бачите, що великі інвестори на вашій території йдуть шляхом ліквідації тваринництва, звертайтеся до мене або моїх заступників Юрія Сапронова і Віталія Алексейчука - ми будемо спільними зусиллями знаходити аргументи, щоб ці люди не знищували тваринництво у нас в регіоні», - сказав глава області.