Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вовчанський, Дергачівський та Чугуївський райони лідирують з розвитку зовнішньої торгівлі в регіоні

Вовчанський, Дергачівський та Чугуївський райони лідирують з розвитку зовнішньої торгівлі в регіоні

Лідерами з розвитку зовнішньої торгівлі серед районів Харківської області в 2011 році стали Вовчанський, Дергачівський та Чугуївський райони та місто Куп'янськ. Про це поінформував сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході засідання колегії облдержадміністрації. Разом з тим він підкреслив, що в таких районах як Балаклійський, Близнюківський, Харківський і деяких інших відсутня інформація про стан зовнішньоекономічної діяльності, а керівники цих районів не з належною відповідальністю підійшли до виконання поставлених завдань.

Також Юрій Сапронов акцентував, що главам прикордонних районів необхідно приділити особливу увагу проведенню узгоджених дій спільно з суміжними районами для активізації не тільки культурного, а й торгово-економічного співробітництва.

«Хотів би навести приклад Дергачівського району, де Кацуба не тільки прийняв стратегію розвитку району до 2020 року, а й розробив програму прикордонного співробітництва спільно з районом-побратимом Бєлгородської області. Крім того, в 2011 році Дергачівський район був найбільш активним серед районів Харківської області в розвитку міжнародного та міжрайонного співробітництва та підписав три міжнародні документа з районами-побратимами», - сказав Юрій Сапронов.