Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фестиваль «Харьковская сирень» зайняв свою нішу в історії світового кінематографа

Фестиваль «Харьковская сирень» зайняв свою нішу в історії світового кінематографа

Фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» з кожним роком нарощує масштаби і вже став істотною часткою світового кінематографа, - зазначив в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. «Зараз усі пильно стежать, як буде розвиватися «Харьковская сирень», і я думаю, з десятого - п'ятнадцятого фестивалю ставлення до нього буде вже зовсім іншим. Якщо ми витримаємо той рівень, на якому був проведений останній фестиваль «Харьковская сирень», то європейський та світовий кінематограф нас буде оцінювати абсолютно по-іншому. Ми не переходимо нікому дорогу, ми маємо свою нішу і вже нікому її не віддамо», - підкреслив глава області.

За його словами, зірки світової величини, які щорічно приїжджають на фестиваль «Харьковская сирень», - це подарунок для багатьох харків'ян, які раніше не мали можливості в рідному місті побачити своїх кумирів.

«Зірки, які приїхали до нас, стали окрасою фестивалю, реалізацією мрій багатьох харків'ян, які з екранів кінотеатрів і телевізорів дивилися на своїх кумирів. Просто поспілкуватися з такими людьми, послухати їх думку з якихось питань - це і цікаво, і корисно», - зазначив Михайло Добкін.