Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 вересня у початковій школі почне діяти новий стандарт освіти

З 1 вересня у початковій школі почне діяти новий стандарт освіти

Всі літні заходи стосовно підготовки до нового навчального року, як з боку Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, так і Головного управління освіти і науки Харківської ОДА і на усіх ланках органів управління освіти буде реалізовуватися новий стандарт освіти, який розпочинає свою дію з 1 вересня, з початкової школи. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

«Розпочинається практично з першого ступеню навчання з інформатики і іноземної мови – це перший проект, який буде реалізовуватися в усіх навчальних закладах Харківщини. Ще один – це реалізація закону «Про дошкільну освіту», за яким ми будемо жити другий рік поспіль. Це обов’язкове охоплення дітей дошкільною освітою, починаючи з 5 років. І хоча на Харківщині це питання вирішено, я маю на увазі, що всіма формами дошкільної освіти – комунальною, приватною та соціальним патронатом – всі охоплені. Ми будемо здійснювати контроль в цьому напрямку», - сказав він.

Також Роман Шаповал додав, що є певні проекти по професійно-технічній освіті, вищій школі, але вони починали реалізацію не в цьому навчальному році. Фактично всі проекти, які розпочиналися з 2010 року передбачають довгострокову реалізацію. Нема такого, щоб проект було закінчено за 1 рік.