Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина лідирує серед регіонів України по посівним площам гречки

Харківщина лідирує серед регіонів України по посівним площам гречки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на Харківщині в поточному році посіяно 21,7 тис. га гречки. За його словами, за цим показником Харківська область лідирує серед інших регіонів України. «Сьогодні у нас в області посіяно 21,7 тис. га гречки при плані 20 тисяч, тобто, ми план давно перевиконали. У 2010 році ми посіяли 9,2 тисячі тонн цієї культури. Якщо розглянути порівняльні дані по Україні, то найбільше гречки посіяно в Харківській області. У 2011 році у нас був вал 34,5 тисячі тонн гречки, це п'ятирічний запас для нашого населення. Тим не менш, сьогодні в резерві залишилося 8,2 тисячі тонн. Це говорить про те, що гречка у нас користується попитом», - зазначив заступник керівника області.

За його словами, також на Харківщині вже виконано план по посіву проса і соняшнику, найближчим часом будуть завершені заплановані роботи з посіву сої. На даний момент в області завершена посадка картоплі, на 86% висаджені овочеві культури.

«По всьому списку тих сільськогосподарських культур, які ми планували посіяти в області, ми роботи виконали. Тільки Дворічанський район не впорався з планом посівів, відсіявши 90% від запланованого, а всі інші райони спрацювали на 100% і більше», - повідомив Віталій Алексейчук.