Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки (доповнено)

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки (доповнено)

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з делегацією Сполучених Штатів Америки: Другим заступником Державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томасом Мелія та Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом. У заході також взяли участь Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо поточної соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в регіоні, розвитку та поглиблення двостороннього співробітництва між Харківською областю і Сполученими Штатами Америки.

«У Харківській області з часів Радянського Союзу зосереджена найпотужніша промисловість. Дуже сильна наука, велика кількість вищих навчальних закладів. У нас в різні періоди навчається до 300 тисяч студентів, тому Харків завжди залишається молодим містом. Ще ми можемо похвалитися тим, що переважна більшість кращих програмістів з України, які працюють на різні світові компанії, народилися або навчалися в місті Харкові. Останні 2 роки в регіоні відбуваються великі перетворення. Завдяки цьому нам вдалося з останніх місць піднятися на 4 місце в рейтингу оцінювання Кабінетом Міністрів економічної діяльності регіонів. Ми дуже дорожимо цими показниками, тому що це підсумок праці тримільйонної громади. Також хочу зазначити, що регіон має дуже серйозні досягнення у міжнародній діяльності. Наше місто чотири рази нагороджувалося вищими нагородами Ради Європи», - сказав Михайло Добкін.

«У Харкові була, є і буде стабільна ситуація в суспільно-політичному житті. В обласній раді сьогодні представлені представники 8 політичних партій і груп. Всі сьогодні мають право голосу. Хочу також сказати, що ми, усвідомлюючи необхідність сьогодні розвитку громадянського суспільства і демократії на місцевому рівні, перші в Україну на сесії облради прийняли концепцію обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства. У нас є стратегія, є тактика, ми розуміємо, що потрібно робити», - додав Сергій Чернов.

Другий заступник Державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томас Мелія подякував керівництву Харківщини за представлену картину про регіон.

«Я бачу, що була проведена велика робота, щоб посилити економічний і соціальний розвиток регіону. Особливо я відзначаю роботу, яка була зроблена у зв'язку з виконанням указу Президента про зміцнення громадянського суспільства. Ми хочемо, щоб Україна була успішною. Мені здається, якщо давати свободу і громадянам, і цивільному співтовариству, і бізнесу, то можна цього досягти», - підсумував Томас Мелія.

Теги