Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фестиваль «Харьковская сирень» дуже суттєва частина культури спілкування, яке вкрай необхідно діячам кіно і глядачам

Фестиваль «Харьковская сирень» дуже суттєва частина культури спілкування, яке вкрай необхідно діячам кіно і глядачам

Заслужений артист РРФСР Борис Токарєв відзначив, що рівень фестивалю «Харьковская сирень» істотно зріс з попереднього року, коли він і заслужена артистка Російської Федерації Людмила Гладунко були просто гостями і провели для бажаючих майстер-клас. «Зараз ми члени журі. Я подивився картини, і вони у мене викликали величезне задоволення як кількістю, так і числом представлених країн. Це не тільки Росія, Україна і, зокрема, Харків, – це Німеччина, Польща, Франція – безліч різних країн. Дуже високий загальний рівень і дуже важко було вибирати», – зазначив Борис Токарев.

Також він підкреслив, що в Харкові дуже підготовлена і допитлива публіка, яка серйозно цікавиться кінематографом. Особливо він відзначив, що на ранньому показі в 10 ранку в неділю синій зал кінотеатру Довженка був повний. За словами Бориса Токарева, це величезна рідкість, і в Москві він такого не бачив.

«Мені здається, що чим більше буде таких фестивалів, як «Харьковская сирень», а ми не приховуємо, що для нас це дуже шанований і дуже улюблений фестиваль, тим краще. Вони вкрай необхідні. Необхідно спілкування, необхідні розмови про кіно та зустрічі з глядачами, тому що це теж дуже істотна частина культури спілкування – того, що сьогодні стає все більшим і більшим дефіцитом. З одного боку, Інтернет – це найбільше досягнення людства, порівнянне з винаходом колеса, а з іншого – Інтернет дуже роз'єднує нас. Перед нами весь світ, але це сурогат спілкування», – підкреслив Борис Токарев.