Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Раїса Богатирьова побажала кінофестивалю «Харьковская сирень» творчого довголіття

Раїса Богатирьова побажала кінофестивалю «Харьковская сирень» творчого довголіття

В ході церемонії урочистого закриття IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Віце-прем'єр-міністр України – Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова зазначила, що завдяки фестивалю Харків став центром мистецтва. «Думаю, що Харків і вся Харківщина вже кілька століть є центром мистецтва не тільки Лівобережної України, а й усієї країни, а сьогодні, без перебільшення, всієї Європи. Я думаю, що завдяки нашому міжнародному фестивалю «Харьковская сирень» ми дуже швидко розширюємо свій географічне вплив. Ми сьогодні напряму співпрацюємо з Францією, маємо плідні відносини з Росією, йдемо впевненою ходою на американський континент. Все це – завдяки тим, хто організував цей фестиваль, бере участь в ньому, спонсорує його, а також глядачам, які дивляться його, їх відданості і надіям», – підкреслила вона.

На її погляд, мова мистецтва – найпереконливіша мова в світі, з якою не зрівняються ні дипломатія і ніякі військові заходи. «Завдяки мистецтву не тільки ми пізнаємо світ, а й змушуємо світ пізнати нас», – висловила свою думку Раїса Богатирьова.

«Все хороше закінчується, і мені хочеться нашому міжнародному фестивалю побажати творчого довголіття, щоб при словах «Харьковская сирень» усі розуміли, визнавали, і вклонялися всім вам – і глядачам, і учасникам, і організаторам. Тому що ви цього заслуговуєте», – підбила підсумок Віце-прем'єр-міністр України.