Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко

Відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко, а також прем'єрний показ їх кінофільму «Для начинающих любить» Як зазначив продюсер фільму Борис Токарев, Людмила Гладунко написала цей сценарій в 1993 році, коли в Москві відбувалися відомі всім події. «Фактично, це відбувалося на наших очах, і було колосальним потрясінням для всіх нас. Наступного дня ми прокинулися в іншій країні. Це був той момент, коли не знаєш, що буде завтра, коли все підпорядковано якомусь випадку, на який ти ніяк не можеш вплинути», - підкреслив він.

«Це проста картина на фоні проблемних подій, які не є для неї масштабом, вони йдуть другим планом, на тлі якого проходить людське життя, і неможливість впливати на події настільки очевидна, що ця ситуація для мене дуже драматична», - зазначила сценарист та режисер фільму Людмила Гладунко .

За її словами, кінофільм - це історія однієї сім'ї. Назва «Для начинающих любить» - це не тільки про тих, хто відчуває перші почуття, оскільки у слова «любити» дуже широке значення - це те, що ми недодаємо і недоотримаємо, це дефіцит любові, який позначається на всіх нас.

«Ми з Борисом вже в другій половині життя, і багато дієслів супроводжувало нас по ньому, особливо в останнє десятиліття. Ми пробували любити, ненавидіти, звинувачувати, пред'являти претензії, не чути, не слухати, але, в принципі, нічого цим не домоглися. Але як тільки починається шлях любові і добра, маленькими кроками все само собою починає складатися, і так було споконвіку. Думаючи про це, завжди розумієш, що треба починати спочатку, тому що починати любити ніколи не пізно», - підкреслила Людмила Гладунко.