Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відомий графік Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові

Відомий графік Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові. Також на заході були присутні видатний фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин Мамут, актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР Родіон Нахапетов і відомий американський кіно-і телепродюсер Наташа Шляпнікофф.

У ході майстер-класу Ірина Борисова розповіла харківським мультиплікаторам-початківцям про історію анімації в Україні і США, про особливості сучасної мультиплікації, коротко описала основні віхи своєї кар'єри, продемонструвала уривки зі своїх робіт різних років, а також поділилася деякими професійними секретами. Початківцям-мультиплікаторам вона порадила не боятися реалізовувати свої найсміливіші ідеї і показувати результат людям.

«Зробіть що-небудь, покажіть людям, і вас пізнають і приймуть. Не зациклюйтеся на тому, що у вас немає дорогого комп'ютера, якоїсь особливої ​​програми. Головне - це те, що у вас в голові і в серці», - сказала вона.