Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Видатний фахівець з кіноспецеффектів Юджин Мамут дав майстер-клас у Харкові

Видатний фахівець з кіноспецеффектів Юджин Мамут дав майстер-клас у Харкові

Сьогодні в рамках ІV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» видатний фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин Мамут дав майстер-клас зі створення візуальних спецефектів. Також на заході були присутні Народний артист Росії, кінорежисер Володимир Фокін, відомий графік і майстер мультиплікації Ірина Борисова, актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР Родіон Нахапетов, відомий американський кіно-і телепродюсер Наташа Шляпнікофф, а також харківський кінокритик Володимир Миславський.

У ході майстер-класу Юджин Мамут розповів харківським кінематографістам-початківцям про історію мультиплікації та візуальних ефектів в Україні, СРСР і США, розкрив секрети створення спецефектів до таких культових фільмів, як «Хижак», за який він отримав «Оскар», а також «Матриця»,« Стирач» і «Куди приводять мрії». Крім того, Юджин Мамут розповів про сучасні особливості створення спецефектів та роботи над фільмом у США і поділився інформацією про останні технологічні новинки в цій сфері, які дозволяють знімати яскраві фільми без дорогих декорацій.

Також молоді кінематографісти, які прийшли на майстер-клас, отримали можливість поставити гостю свої питання.

Як зазначив Юджин Мамут за підсумками майстер-класу, його приємно здивував інтерес харків'ян до кіномистецтва.

«Здорово, що харків'яни так цікавляться кіно. Коли я розмовляв з аудиторією, мене всі розуміли, всі знали, про що я говорю. І подібні майстер-класи - це дуже здорово, тому що нове покоління має знати, з чим і на якій техніці працювати», - сказав він.

Також пан Мамут дав пораду молодим кінематографістам, які тільки починають свою кар'єру.

«Початківцю потрібно щось зробити і показати, тому що якщо він буде збирати програми і комп'ютери новітніх моделей, він ніколи нічого не зробить. Незалежно від того, в якій техніці ви працюєте - якщо ви талановиті, ви на будь-якій техніці зробите щось хороше. А техніка в руках дикуна - шматок заліза», - сказав він.

«Головне - це ідея. Все залежить від людини, від її таланту, від її думок. А можливості комп'ютерної графіки та анімації зараз практично безмежні, можна зробити абсолютно все», - зазначила в свою чергу Ірина Борисова.